Η χρήση αερίων στη βιομηχανία τροφίμων και στις αντίστοιχες διαδικασίες συσκευασίας, αναπτύσσεται καθημερινά με πολύ γοργούς ρυθμούς σε παγκόσμια κλίμακα, ως αποτέλεσμα της έντονης απαίτησης τόσο των βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων, όσο και των ίδιων των καταναλωτών, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων.
Τη λύση σε αυτή την απαίτηση, αλλά και και στην απαραίτητη μείωση των χημικών συντηρητικών που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, έδωσε η συσκευασία σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα (Modified Atmosphere Packaging). Μια τεχνολογία η οποία άλλαξε τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια στην αγορά των τροφίμων και στις τεχνικές και τα μέσα συσκευασίας αυτών.
Διαβάστε στο συγκεκριμένο άρθρο πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα μηχανήματα και υλικά συσκευασίας, τα βασικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μεθόδου, καθώς και για τα απαραίτητα συστήματα ποιοτικού ελέγχου. Για πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα ποιοτικού ελέγχου για συσκευασίες σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, κατεβάστε το σχετικό άρθρο πατώντας εδώ